KvK-nr: 51171805   -   Rekeningnr. Rabobank: NL86RABO0158303962
Het Kindertehuis KiotaStichting Kumbatio Nederland ondersteunt projecten in de plaats Thika te Kenia om de levenssituatie van kinderen te verbeteren, omdat zij geen ouders meer hebben of ernstig door hun ouders of familie zijn verwaarloosd,
mishandeld, misbruikt of verlaten.

Momenteel helpen we deze kinderen middels een
kindertehuis waar 20 kinderen wonen.


Nadat we twee jaar eerst een ander project hebben geleid zijn wij per 1 juli 2012 gestart met een nieuw kindertehuis genaamd "Kiota" vlakbij Thika Town in Kenia. Stichting Kumbatio heeft het kindertehuis geheel in eigen beheer. Het is een geweldig huis met ruimte voor ongeveer 20 kinderen. In het kindertehuis is een vaste, lokale, staf aanwezig: een manager, drie huismoeders en een huisvader. Sinds mei 2015 hebben we ook een social worker in dienst.

In het huis is ook een vrijwilligerskamer voor maximaal 3 vrijwilligers. Verder heeft het weeshuis 3 badkamers met een westerse wc en warme douche.

Het kindertehuis Kiota en de medewerkers:
Hieronder stellen wij je het kindertehuis en de medewerkers voor.

De meidenkamer

<< vorige


 

Charles Ochieng (37) - Manager

Charles Ochieng is iemand die zeer gemotiveerd zijn werk dagelijks probeert te voltooien. Hij vindt het leuk om in multi-culturele omgeving te werken waarbinnen het welzijn van de mens en de gemeenschap centraal staat. Hij is dit pad gaan bewandelen, nadat hij in de op een na grootste sloppenwijk van Kenia is opgegroeid: Korogocho. Hier stond hij oog in oog met extreme armoede. Hij had het geluk dat hij in aanmerking kwam voor onderwijs door iemand die hem graag uit de armoede wilde helpen.

Door zijn opleiding die hij verder heeft gevolgd, heeft hij ook kunnen werken aan het leiden van een organisatie. Hij volgt strak zijn schema en voert de actiepunten uit welke uit zijn schema voortvloeien. Hij heeft veel ervaring opgedaan om weeskinderen en kwetsbare kinderen op psycho-sociaal gebied te steunen. Daarnaast begeleid hij ook mensen met HIV/AIDS, verzamelt hij gegevens over zijn werkgebied, houdt hij samenwerkingspartners op de hoogte, werkt hij aan het ontwikkelen van de samenleving, fondsenwerving, openbaar spreken, programma’s ontwikkelen, mentorschap, en schrijft hij projectplannen.

Hij heeft een certificaat voor basis-psychologie en een diploma voor project-planning en management.

Hij heeft hiervoor gewerkt met World Vision-Kenia voor het sponsor-programma en het gezondheidsprogramma. Verder heeft hij gewerkt als social worker bij Children of Strength voor weeskinderen en jeugd en heeft hij veel aandacht besteed aan sexuele voorlichting. Nu werkt hij ook voor DISC, een organisatie die hij samen met 2 anderen heeft opgericht voor jeugd en gezinnen in de samenleving van Ol Donyo Sabuk bij Thika.


 

Viginia Waithera (46) - Hoofd-huismoeder

Viginia Waithera werkt sinds augustus 2016 in Kiota. Ze is 43 jaar, single en heeft een goede opleiding gehad. Voordat Viginia in Kiota kwam werken, werkte ze in een zuivelfabriek.

Ze is een ervaren moeder van twee zoons die beide naar de middelbare school gaan.

Haar functie in Kiota is huismoeder en in deze rol zorgt ze voor de kinderen. Ze helpt de kinderen zich ‘s ochtends gereed te maken voor school, helpt soms met het wassen van de kleding en kookt voor de kinderen. Daarnaast praat ze met de kinderen als hen iets dwars zit. Tenslotte zorgt Viginia voor de vrijwilligers, aangezien ze ook in Kiota slaapt van zondag tot en met vrijdag.

De kinderen in Kiota zijn erg op haar gesteld en het is fijn te zien hoe ze met elkaar omgaan. Viginia houdt van de kinderen en zorgt dan ook erg goed voor ze. Daarnaast is ze een echte teamspeler en werkt ze goed samen met de andere Kiota medewerkers.

 

Florence Rwamba Njue (49) - Huismoeder

Florence is in augustus 2012 bij Kiota als huismoeder komen werken toen de eerste 10 kinderen arriveerden. Ze is een vrouw die zich 100% inzet voor de kinderen en heeft haar eigen kinderen vele jaren niet gezien. Gelukkig woont ze nu sinds december 2014 met ze samen. 

Ze heeft de middelbare school afgerond en heeft verder groenten op de markt verkocht om de kost te kunnen verdienen. Ze vindt het geweldig om zich nu in te kunnen zetten voor de kinderen van Kiota die zoveel meer verdienen dan waar ze vandaan komen.

 

Priscilla Wanjiku (40) - Huismoeder

Priscilla is een vrolijk zingende en hardwerkende vrouw die begonnen is als wasvrouw in mei 2013 bij Kiota toen er meer hulp nodig was, omdat het aantal kinderen van 10 naar 20 is gegroeid. Later heeft ze meer taken gekregen als huismoeder.
Priscilla kookt ook regelmatig op zondag voor de leden van de kerk waar de kinderen van Kiota heen gaan. Ze heeft zelf ook twee kinderen met wie ze samenwoont vlakbij Kiota.
 

Wilson Ole Rinka (39) - Huisvader

Wilson werkt sinds februari 2013 als huisvader bij Kiota, nadat hij daarvoor al zijn handen vrijwillig heeft uitgestoken om mee te helpen met de werkzaamheden in Kiota. Wilson is een Masai en komt dus uit een primitieve leefwereld waar hij veel levenswijsheid vandaan heeft gehaald. 
Het leven wat hij nu leidt, is een nieuwe wereld voor hem die hij met beide armen omhelst en waar hij zich op allerlei andere fronten kan ontwikkelen. De kinderen zijn dol op hem en hij werkt erg hard. 
 
 
Visie, missie & doel


Sponsor een kind
  
Vrijwilligers gezocht voor weeshuis in Kenia


Alle rechten voorbehouden © 2010 - 2019 Stichting Kumbatio Nederland