KvK-nr: 51171805   -   Rekeningnr. Rabobank: NL86RABO0158303962
The Kiota DreamAl lange tijd hebben we plannen om een stuk grond te kopen om daar een nieuw Kiota op te bouwen.


Met dit stuk grond willen we de kinderen meer ruimte geven, de medewerkers en vrijwilligers meer privacy en kunnen we gaan werken aan zelfvoorzienendheid.

Ruimte voor de kinderen
Deze wensen zijn niet zomaar ontstaan. In de afgelopen jaren hebben we gezien dat de kinderen door hun ontwikkeling steeds meer ruimte voor zichzelf nodig hebben. Sommigen hebben het steeds meer over hun trauma’s, ze komen in de pubertijd en ze willen vaker even alleen zijn. Persoonlijke gesprekken met de social worker worden altijd verstoord, omdat er geen aparte kamer is waar ze zich kunnen afsluiten van de rest.

Ruimte voor de medewerkers
Daarnaast heeft de manager alleen een eigen slaapkamer met een klein bureau. Het is lastig hier rustig te werken, omdat er altijd wel weer iemand bij hem aan de deur staat te kloppen.
Ook kan de manager met de huismoeders en huisvader nergens ongestoord vergaderen, omdat hier geen aparte ruimte voor beschikbaar is.

Ruimte voor de vrijwilligers
Vrijwilligers hebben een slaapkamer in het weeshuis. Dit is aan de ene kant heel fijn, omdat ze hierdoor deel uitmaken van de Kiota-familie. Aan de andere kant is er hierdoor geen mogelijkheid voor hen om zich even in alle rust terug te trekken.

Zelfvoorziening
Tenslotte is het huis waar we nu in zitten een huurhuis, waardoor we niet aan uitbreiding van zelfvoorziening kunnen doen en lopen we de mogelijkheid mis om eigen inkomsten te genereren.

DUS …
De conclusie is dat het hoog tijd wordt dat er een nieuw Kiota gebouwd moet worden! Niet alleen voor de ruimte op zich, maar ook omdat we het Keniaanse gezinsleven zoveel mogelijk willen nabootsen. Dit willen we doen door gezinshuizen te bouwen voor 8 kinderen met een huismoeder en eventueel een huisvader. Daarnaast willen we een kantoorgebouw, een vrijwilligershuis en een managershuis plaatsen. Op deze manier kunnen we er effectief en optimaal voor zorgen dat de kinderen een mooie toekomst tegemoet gaan! Dit is de Kiota Dream!

Het mooiste idee
Op de rest van het terrein willen we genoeg grond overhouden om daarop groenten en fruit voor Kiota te telen en (klein)vee te houden. Het mooiste idee van het totaalplan is uiteindelijk het bouwen van een gastenverblijf en opleidingscentrum om de kinderen een plek te geven om werkervaring op te doen, maar ook om de families en de gemeenschap te helpen zelfredzaam te worden. Ze zullen handvatten krijgen en bepaalde vakken leren waarmee ze hun eigen geld kunnen verdienen. Hiermee kunnen ze gezond voedsel en de nodige kleding kopen, evenals andere basisbehoeften. Dit zal bijdragen om de cirkel van armoede te doorbreken.

Wil jij hieraan meehelpen?
Deze droom kost natuurlijk wel veel geld! Om het overzichtelijk te houden, hebben we het gehele project in 2 fases opgedeeld:
- Fase 1: grond aankopen 1 tot 1,5ha met een max. budget van €50.000,-
- Fase 2: de bouw van huizen voor een budget van ongeveer €200.000,-

Wil jij hier je ‘steentje’ aan bijdragen als bedrijf of als particulier? Dat kan! Hieronder worden de mogelijkheden hiertoe beschreven:

Fase 1
Het geld voor de grond willen we bij elkaar krijgen door het benaderen van onder andere bedrijven en particulieren. Om ervoor te zorgen dat iedereen die wil er iets aan bij kan dragen, hebben we verschillende mogelijkheden.

Bijdrage bedrijven
Om een donatie als bedrijf te doen, is het mogelijk om één van de volgende keuzes te maken:

· 30 m2 voor € 99,-
· 60 m2 voor € 199,-
· 120 m2 voor € 398,-
· 180 m2 voor € 597,-
· 240 m2 voor € 796,-
· 300 m2 voor € 995,-

Als dank zal je bedrijfsnaam inclusief logo op onze website geplaatst worden.

Bijdrage particulieren
Als particulier is het mogelijk om vierkante meters te kopen voor €3,33 per m². Hierbij is het natuurlijk ook mogelijk om bijvoorbeeld 50m² te kopen samen met familie of vrienden om de kosten te delen.

Interesse als particulier of bedrijf?
Vul dan onderstaand formulier in of neem contact op met telefoonnummer 06-18584660.

Fase 2
De bouw van het nieuwe Kiota zullen we met een andere campagne starten, zodra we voldoende geld hebben voor de aankoop van de grond. Ook dit zullen we via onze website communiceren.

Op de hoogte blijven van de ontwikkeling van The Kiota Dream?
Klik dan hier.


HARTSTIKKE BEDANKT VOOR DE STEUN OM DEZE DROOM WAAR TE MAKEN!!

Naam (verplicht):

Email adres (verplicht):

Bedrijf of particulier?

Bericht (verplicht):
CAPTCHA Image
 [ Nieuwe verificatiecode ]
 

Visie, missie & doel


Sponsor een kind
  
Vrijwilligers gezocht voor weeshuis in Kenia


Alle rechten voorbehouden © 2010 - 2017 Stichting Kumbatio Nederland