KvK-nr: 51171805   -   Rekeningnr. Rabobank: NL86RABO0158303962
The Kiota DreamAl lange tijd hebben we plannen om een stuk grond te
kopen om daar een nieuw Kiota op te bouwen.


Al een aantal jaar geleden werd het duidelijk dat er te weinig ruimte is in het huis waar we nu zitten. We zijn daarom actief aan de gang gegaan met het bedenken van een plan om meer ruimte te kunnen krijgen. Het werd duidelijk dat we weg moeten uit het huurhuis waar we nu zitten. Maar waarom eigenlijk? Het heeft verschillende redenen die hieronder beschreven staan.

Ruimte voor de kinderen
In de afgelopen jaren hebben we gezien dat de kinderen door hun ontwikkeling steeds meer ruimte voor zichzelf nodig hebben. Sommigen hebben het steeds meer over hun trauma’s, ze komen in de pubertijd en ze willen vaker even alleen zijn. Persoonlijke gesprekken met de social worker of een van de huismoeders of huisvader worden altijd verstoord, omdat er geen aparte kamer is waar ze zich kunnen afsluiten van de rest. Ook is er erg weinig mogelijkheid om gewoon te kunnen spelen en allerlei activiteiten op te kunnen zetten.
Ruimte voor de medewerkers
Daarnaast heeft de manager alleen een kleine kamer met een klein bureau. Het is lastig hier rustig te werken, omdat hij altijd zijn werk moet doen op de werkvloer en wordt altijd wel een keer gestoord door iemand in huis.

Ruimte voor de vrijwilligers
Vrijwilligers hebben een slaapkamer in het weeshuis. Dit is aan de ene kant heel fijn, omdat ze hierdoor deel uitmaken van de Kiota-familie. Aan de andere kant is er hierdoor geen mogelijkheid voor hen om zich even in alle rust terug te trekken. Daarnaast zijn ze zeer nauw bij de kinderen betrokken, waarover we goed in de gaten moeten houden in hoeverre dat van invloed is op de emotionele binding van de kinderen (hechtingsproblemen).

Relatie met de families
Familie van de kinderen kan ook niet zomaar ontvangen worden, omdat ook zij niet ongestoord met hun kind in gesprek kunnen of gewoon even gezellig samen kunnen zijn. Er zijn immers vele anderen aanwezig. Ook kan de social worker niet even met ze in gesprek zonder ‘oortjes’ van anderen.

Zelfvoorziening
Tenslotte is het huis waar we nu in zitten een huurhuis, waardoor we niet aan uitbreiding van zelfvoorziening kunnen doen en lopen we de mogelijkheid mis om eigen inkomsten te genereren.

DUS …

De conclusie is dat het hoog tijd wordt dat er een nieuw Kiota gebouwd moet worden! Niet alleen voor de ruimte op zich, maar ook omdat we het Keniaanse gezinsleven zoveel mogelijk willen nabootsen. Dit willen we doen door gezinshuizen te bouwen voor 8 kinderen met een huismoeder en eventueel een huisvader. Daarnaast willen we een kantoorgebouw, een algemene overdekte buitenruimte (shade), een vrijwilligershuis en een managershuis bouwen. Op de rest van het terrein willen we genoeg grond overhouden om daarop groenten en fruit voor Kiota te telen en (klein)vee te houden. Op deze manier kunnen we er effectief en optimaal voor zorgen dat de kinderen een mooie toekomst tegemoet gaan!

... dit is THE KIOTA DREAM!

Guesthouse-trainingscentrum, de cirkel van armoede doorbreken!
Het mooiste idee van het totaalplan is uiteindelijk het bouwen van een gastenverblijf en opleidingscentrum om de kinderen een plek te geven om werkervaring op te doen, maar ook om de families en de gemeenschap te helpen zelfredzaam te worden. Ze zullen handvatten krijgen om voor zichzelf te zorgen en op te komen en daarnaast bepaalde vakken leren waarmee ze hun eigen geld kunnen verdienen. Hiermee kunnen ze gezond voedsel en de nodige kleding kopen, evenals andere basisbehoeften. Ook zullen er meer families in staat zijn om voor hun kinderen te zorgen. Dit zal bijdragen om de cirkel van armoede te doorbreken.

Wilde Ganzen
Deze droom kost natuurlijk wel veel geld! We zijn in gesprek gekomen met Wilde Ganzen die projecten als die van ons ondersteunt. Samen met hen gaan we fondsen werven om The Kiota Dream waar te maken. Aangezien het een zeer groot project is, hebben we het opgedeeld in 3 fases:

Fase 1: Aankopen stuk land, bouwen van de gezinshuizen, watertanks en meubilair. Dit is begroot op €162.000 waarvan wij €112.000 moeten binnenhalen en waarbij Wilde Ganzen ongeveer €50.000 erbij doneert. Ook moet er geld vanuit Kenia komen, zodat zijzelf ook een stukje verantwoording dragen om dit project tot een succes te maken. De start van de bouw staat gepland in het tweede kwartaal van 2018.
Fase 2: Bouwen muur, vrijwilligershuis, managershuis en shade: €149.000. De bouw is gepland in het tweede kwartaal van 2019.
Fase 3: Bouwen guesthouse-trainingscentrum waarvan de bouwplanning nog onbekend is.Fondsenwerving
Wij zijn op verschillende manieren bezig dit geld bij elkaar te krijgen. Jijj kan hier je ‘steentje’ aan bijdragen als bedrijf of als particulier. Namelijk door het symbolisch kopen van m² land. Hoe zit dat in elkaar?

Bijdrage bedrijven
Om een donatie als bedrijf te doen, is het mogelijk om één van de volgende keuzes te maken:
· 30 m2 voor € 150,-
· 60 m2 voor € 300,-
· 120 m2 voor € 600,-
· 180 m2 voor € 900,-
· 240 m2 voor € 1.200,-
· 300 m2 voor € 1.500,-

Als dank zal je bedrijfsnaam inclusief logo op onze website geplaatst worden en in onze nieuwsbrief.

Bijdrage particulieren
Als particulier is het mogelijk om vierkante meters te kopen voor €5,- per m². Hierbij is het natuurlijk ook mogelijk om bijvoorbeeld 20m² te kopen samen met familie of vrienden om de kosten te delen.

Om te weten hoe ver we zijn, kan je zien aan de thermometer!

Wil jij ook meehelpen als particulier of bedrijf? Vul dan onderstaand formulier in of neem contact op met telefoonnummer 06-18584660.

Op de hoogte blijven van de ontwikkeling van The Kiota Dream?
Klik dan hier.


HARTSTIKKE BEDANKT VOOR DE STEUN OM DEZE DROOM WAAR TE MAKEN!!

Naam (verplicht):

Email adres (verplicht):

Bedrijf of particulier?

Bericht (verplicht):
CAPTCHA Image
 [ Nieuwe verificatiecode ]
 

Visie, missie & doel


Sponsor een kind
  
Vrijwilligers gezocht voor weeshuis in Kenia


Alle rechten voorbehouden © 2010 - 2019 Stichting Kumbatio Nederland