KvK-nr: 51171805   -   Rekeningnr. Rabobank: NL86RABO0158303962


Hoofddoel boekenbeurs Vincentius is Kumbatio dit jaar!
's-Hertogenbosch, 17 januari 2015

Ieder jaar organiseert de Vincentiusvereniging de grootste boekenbeurs (tussen de 1200 en 1500 standhouders en meer dan 100.000 boeken!!) van Noord-Brabant  waarvan de opbrengst gaat naar goede doelen die zich inzeten voor een ontwikkelingsland. Uit alle ingediende projecten wordt één hoofdproject gekozen. Om hiervoor in aanmerking te komen, dient een goed onderbouwd projectplan met financieel plaatje te worden ingediend.

Na bijna een jaar met spanning gewacht te hebben op de selectie van de ingediende projectplannen , werd Stichting Kumbatio tijdens de eerste ronde geselecteerd en daarna ook nog eens gekozen als hoofddoel uit de projectplannen van de laatste drie kandidaten. Dit betekent dus dat een flink deel de opbrengst van de 41ste boekenbeurs van Vereniging Vincentius voor stichting Kumbatio is dit jaar!

Het projectplan waar het om gaat is “Life Skills Program”. In het jaar 2015 en 2016 wil Kumbatio werken aan de eigenwaarde van deze kinderen met de hulp van het aanstellen van een vaste psycholoog die ook in contact zal treden met de overgebleven familie. Daarnaast worden er verschillende dagsessies gehouden met de kinderen van Kiota en hun broers, zussen, eventuele vader of moeder of familiecontactpersoon. Dit zal begeleid worden door verschillende psychologen, waarbij de families wordt geleerd om te gaan met hun verleden om in het heden te werken aan de familierelatie. Het besef voor het kind dat het tot een familie behoort, is erg belangrijk. Daarnaast zal de familie geholpen worden om zelfvoorzienend te worden met mogelijk micro-kredieten. Verder krijgen andere kinderen en families in het gebied rondom Kiota en de kinderen van school ook de kans om mee te doen met deze sessies om op die manier zoveel mogelijk families te helpen.

Door naar deze boekenbeurs te komen, draag je bij aan dit project en daarmee vele families. Als je nog boeken (maar ook cd’s en grammofoonplaten) thuis hebt liggen die je kwijt wil, dan kunt je ze bij de Vincentiusvereniging inleveren en op die manier ook bijdragen aan deze beurs.

De beurs vindt plaats in de Brabanthallen aan de Diezekade in ’s-Hertogenbosch van vrijdag 30 januari vanaf 19.00 tot  22.00u en zaterdag 31 januari en zondag 1 februari van 10.00 tot 16.00u.

Toegang en parkeren is gratis!

Voor meer informatie over Stichting Kumbatio kun je onze website bezoeken: www.kumbatio.org of bellen met 06-29092733. terug >>
Visie, missie & doel


Sponsor een kind
  
Vrijwilligers gezocht voor weeshuis in Kenia


Alle rechten voorbehouden © 2010 - 2020 Stichting Kumbatio Nederland