KvK-nr: 51171805   -   Rekeningnr. Rabobank: NL86RABO0158303962


De eerst vrijwilligersverhalen
's-Hertogenbosch, 19 augustus 2012
Onze eerste vrijwilligers zijn nu 12 dagen in ons nieuwe weeshuis. Ze vallen met de neus in de boter en schrijven over hun ervaringen o.a. het volgende:

"De schoenen die we vanuit Nederland meegenomen hebben, waren erg welkom.  Op 1 kind na liep iedereen blootvoets toen we aankwamen, ook de kleren bleken erg nodig.
We zijn met drie kinderen naar een dokter geweest. Terwijl we daar waren, werden er twee meisjes gebracht, zodat we nu 10 kinderen in totaal hebben. De meisjes hebben longontsteking, James van vier gelukkig niet (daar waren we wel bang voor) en Mbogua en Kennedy hebben allebei zandvlooien (jiggers). De dokter gaf advies hoe ze eruit gehaald moesten worden, maar deed dat niet zelf. Hij waarschuwde er ook voor dat ze er in 1 keer uitgehaald moeten worden, omdat iedereen ze anders krijgt, "even you", zei hij.
Voor alle vijf hebben we een partij medicijnen meegenomen die ze in deze dagen aan het innemen zijn.
Mbogua is jigger-vrij. Kennedy is gistermiddag door de huismoeders onderhanden genomen; het is een taaie, maar het was echt verschrikkelijk. Uit 1 voet (nagels en onderkant) kwamen echt 25 zandvlooien en in zijn handen zaten er ook nog een paar en we hebben Shawn gevraagd of zijn andere voet niet onder verdoving in een ziekenhuis kan. We proberen met Dettol en verband (en mijn sokken) zo hygienisch mogelijk te werken, maar de wonden zijn nog open. We gaan er in elk geval mee verder.
Vanaf het begin waren er twee huismoeders - Julia en Florence - en zelfs met ons erbij is het hard werken. Ze koken 2x warm per dag, maar hebben nauwelijks middelen. Het wassen 's morgens gaat in een wasteil, 1 kind is overdag niet zindelijk en een aantal 's nachts niet. Er wordt dus voortdurend gewassen en gedweild, de moeders zijn erg schoon. Toch hebben we luiers gekocht, want door het vele eten van de kleinste (James) poept hij ook veel.

Een bewaker is echt niet nodig, we voelen ons veilig. Afgelopen zondag zijn we met z'n allen naar de Kerk geweest - een kinderdienst die drie uur duurde ! - compleet met veiling en al, dus we zijn genoegzaam bekend in de buurt."

Tot zover de eerst indruk van de vrijwilligers. Er is dus nog veel werk aan de winkel!! Maar erg leuk en waardevol om je daarvoor in te mogen zetten!

We zijn nog afwachtende op de foto's van de kinderen en huismoeders. Zodra we die binnen hebben, worden ze geplaatst op de website in de nieuwsberichten.

terug >>


Visie, missie & doel


Sponsor een kind
  
Vrijwilligers gezocht voor weeshuis in Kenia


Alle rechten voorbehouden © 2010 - 2019 Stichting Kumbatio Nederland