KvK-nr: 51171805   -   Rekeningnr. Rabobank: NL86RABO0158303962


Bestuurslid Cris Immens is trots op onze stichting!
's-Hertogenbosch,  8 december 2013
Lees hier het verhaal van het verblijf van 4 tot 20 november van ons bestuurslid Cris. Zij is medeoprichter van kindertehuis Kiota en heeft onlangs weer een bezoek gebracht aan Thika. Tijdens dit verblijf heeft ze samen met vrijwilliger Wim twee projecten uitgevoerd: een nieuwe watertank en het aanleggen van onze Kiota Shamba (moestuin)! Het was mijn tweede bezoek aan Kiota en was erg benieuwd hoe het weer zou zijn. Ik hoopte om vooruitgang te zien en een bevestiging dat we als stichting een goed doel hebben uitgekozen. Hoewel we goed contact hebben met manager Shawn, en Yvette er ook nog niet zo lang geleden geweest was, vond ik het ook fijn om zelf te ervaren hoe we ervoor staan. Naast dat ik graag Kiota weer eens wilde bezoeken,had ik als doel om samen met vrijwilliger Wim veel werk te verzetten. We hadden een lijstje opgesteld met grote en kleine projecten die we op de planning hebben staan als stichting. Toen ik aankwam voelde ik me meteen helemaal thuis en welkom en viel me direct op dat het huis er zo gezellig uitziet! Vrijwilligers Ria en Ruud waren net zes weken in Kiota geweest en hadden mooie tekeningen op de muur geschilderd en slingers met de kinderen gemaakt. Het huis zag er schoon en opgeruimd uit en er waren zelfs ook al wat kinderen thuis. En wat leuk om iedereen weer te zien!

Aangezien Wim en ik kwamen om werk te verzetten, zijn we meteen op onze eerste dag samen met Shawn gaan zitten om ons projecten-lijstje door te nemen. Samen hebben we keuzes gemaakt wat prioriteit had en wat mogelijk zou zijn in twee weken. We kwamen op twee grote projecten: de bouw van een nieuwe watertank (want de toevoer van leidingwater is niet constant waardoor er soms tekort is aan water) + het aanleggen van een grote moestuin met een kippenhok erbij (opbrengst is voor eigen gebruik en voor de verkoop). Na een dagje acclimatiseren zijn Wim en ik direct aan de slag gegaan.

De twee weken zijn omgevlogen. Het was hard werken maar elke dag was ook een feestje om mee te mogen maken. Ik heb zelf (als diëtist en interesse in gezond eten) helemaal mijn ding daar kunnen doen. Ik ben samen met Shawn en huismoeder Florence in training geweest bij een biologische boer waar we geleerd hebben hoe we de Keniaanse grond moeten bewerken, welke gewassen het beste zijn, hoe het planten gaat en hoe je ze gezond houdt zonder bestrijdingsmiddelen. De kinderen vonden het ook leuk om te zien hoe dat gaat en waren ook erg blij met de nieuwe kippen! Wim heeft ook geholpen bij de tuin en er tevens voor gezorgd dat de watertank er staat en dat de waterleiding nu goed werkt. En zo hebben we dus met een strakke planning én veel goede hulp van buren en vrienden uit Thika beide projecten kunnen realiseren.

Elke avond na schooltijd heb ik genoten van het samen zijn met de twintig kinderen. Ze waren erg vrolijk en ik zag veel positieve veranderingen in vergelijking met de afgelopen keer dat ik er was. Daarnaast zien ze er gezond uit en groeien ze ook nog eens hard! Erg bijzonder was toch wel de laatste schooldag voor de grote vakantie daar. We mochten mee naar de jaarafsluiting waarbij alle ouders van alle kinderen worden uitgenodigd. De kinderen voerden stukjes op met hun klas (zingen, toneelstuk etc.) en er werd bekend gemaakt per klas wie de beste drie waren. Wel zes van onze kinderen behoorde tot de top drie van hun klas! Irene, Josephine en John gaan over naar een hogere klas wat ze mochten vieren met zo'n officiële outfit die afgestudeerden in Amerika ook altijd hebben. Superleuk om te zien was dat de kinderen soms even met een trotse blik naar ons keken en dat ze helemaal glunderden. Shawn en ik voelden ons helemaal trotse "ouders". Voor mij was dit ook de bevestiging dat we als stichting een goed doel hebben. Veel van deze kinderen gingen 1,5 jaar geleden niet naar school en waren veel op straat. Doordat ze nu in Kiota wonen en naar school kunnen zijn hun kansen zoveel meer gegroeid. Ze krijgen de liefde en de aandacht die ze verdienen en kunnen zich ontwikkelen ... wat wil je nog meer J!

Veel positiviteit en goede dingen gezien dus. Ook veel mogelijkheden voor in de toekomst besproken. Eerst nog maar eens even ons lijstje met projecten afronden ... voor geïnteresseerden: stuur ons gerust een email als je daar meer over wil weten!

Tenslotte nog een groot dank je wel voor sponsoren die dit mede mogelijk hebben gemaakt: Wim van Vessem, Sorgente BV, CV de Meute en Frans, Femke, Liesje en Jantje!

terug >>
Visie, missie & doel


Sponsor een kind
  
Vrijwilligers gezocht voor weeshuis in Kenia


Alle rechten voorbehouden © 2010 - 2019 Stichting Kumbatio Nederland