KvK-nr: 51171805   -   Rekeningnr. Rabobank: NL86RABO0158303962


Oprichter Yvette bezoekt Kiota voor eerste keer
's-Hertogenbosch,  5 maart 2013
Van 2 januari tot en met 30 januari 2013 is Yvette naar Kenia gegaan om Kiota te gaan bezoeken en te bekijken hoe het allemaal loopt, hoe het met de kinderen gaat en wat er nog allemaal nodig is en natuurlijk om te genieten van Kenia!

"Het weeshuis ziet er goed uit. Het is nog wat kaal, maar dat is niet het belangrijkste. Het belangrijkste is dat het weeshuis de kinderen biedt wat ze nodig hebben: bedden, schoon water, goede voeding en mensen om hen heen waarbij ze zich op hun gemak voelen en die zich voor hen inzetten vanuit hun hart. Dit heb ik allemaal gezien en gaf me een heel goed gevoel! Gaaf dat dit allemaal goed van de grond is gekomen! Op het moment zijn er 16 kinderen, waarvan we verwachten dat eind maart/begin april dit aantal is aangevuld tot 20 kinderen. Onze missie is om deze kinderen allemaal een gezond leven te geven en handvatten te geven om zich verder te kunnen ontwikkelen tot volwassen mens om van daaruit te kunnen zorgen voor zichzelf, familie en anderen.

In een half jaar is er al heel veel gebeurd. De eerste vrijwilligers hebben heel veel voor Kiota betekend. Zij hebben de kinderen zien binnenkomen met 'jiggers' in hun voeten en kinderen die nog nooit gewassen zijn. De kinderen zien er nu allemaal goed uit en leren stapje voor stapje wat het is om samen te leven zonder dat je hoeft te overleven. Geweldig!
Je ziet ze nu gezellig aan tafel zitten om met elkaar te eten, je ziet ze samen spelen, ze worden elke dag lekker fris gewassen of ze wassen zichzelf, ze slapen lekker, ze gaan dagelijks naar school en ze helpen mee met kleine huishoudelijke klusjes. Allemaal dingen waarmee ze zichzelf ontwikkelen. Ontzettend leuk en goed om te zien! Hier is het allemaal om begonnen!

Terug nu in Nederland moeten we hard aan de slag gaan met het binnenhalen van geld om ervoor te zorgen dat de kinderen blijven krijgen wat ze nodig hebben! Ik heb er heel veel zin in, hoewel ik Kenia ook mis, hoor! Maar het geeft me veel voldoening om vanuit Nederland veel te kunnen betekenen voor deze kinderen en over een half jaar kan ik de vooruitgang weer met eigen ogen zien!”

terug >>
Visie, missie & doel


Sponsor een kind
  
Vrijwilligers gezocht voor weeshuis in Kenia


Alle rechten voorbehouden © 2010 - 2019 Stichting Kumbatio Nederland