KvK-nr: 51171805   -   Rekeningnr. Rabobank: NL86RABO0158303962


Hoe Shawn, de manager, zijn tijd hier in Nederland ervaart!
's-Hertogenbosch,  5 september 2016
Jazeker! Shawn, de manager van Kiota, is hier!! Hij vertelt hier over zijn eerste 4 weken aan ervaring op Nederlandse bodem:

"Op 9 augustus 2016 was de grote dag eindelijk aangebroken; ik ging naar Nederland!!! Het klonk als een grote droom terwijl ik de Kiota familie gedag zei. Dit was de allereerste keer in mijn leven dat ik in het vliegtuig stapte en het was een hele goede ervaring.

De vlucht verliep goed en ik kwam goed aan.

Wow, Nederland is een erg mooi, schoon en gestructureerd land!!!
Ik kon mijn ogen niet geloven toen ik hier aankwam. Alle grote mooie snelwegen, de stoplichten, the grote boerderijen en de technologie. Dit is een groot verschil met Kenia.

Het is ondertussen mijn vierde week sinds ik aankwam in Nederland en het is een geweldige tijd geweest waarin ik de Nederlandse cultuur heb leren kennen en dit prachtige land heb verkend.

Ik voel me hier erg welkom en ik ben blij om de vrijwilligers weer te zien die in Kiota zijn geweest. De vrijwilligers zijn erg goed voor me geweest en hebben ervoor gezorgd dat ik me hier thuis voel.

Hier zijn een aantal dingen die ik tot zover heb geleerd:
  • Mensen rijden auto aan de rechterkant van de weg… ja, dit is nog steeds verwarrend voor mij. Ik ben gewend om aan de linkerkant van de weg te rijden, terwijl de passagier ook aan de linkerkant van de auto zit, maar hier is het omgedraaid!
  • Mensen lopen niet op snelwegen... die zijn enkel bedoeld voor auto’s;
  • Dit is een fietsland…ik heb me laten vertellen dat er meer fietsen dan mensen in Nederland zijn en ik heb zo veel fietsen gezien ondertussen. Ik heb zelf ook gaan gefietst, dat was erg leuk!
  • Nederlanders houden van eten…ik heb nog nooit zoveel restaurants in mijn leven gezien!! Op elke hoek van de straat is er een restaurant vol met mensen (vooral buiten als het mooi weer is) die aan het eten zijn en van het weer genieten. Etenstijd is ook een erg belangrijke tijd voor mensen om samen te zijn; 
  • Nederland is erg georganiseerd en gestructureerd;
  • Nederlanders zijn punctueel en vinden het niet leuk als iemand te laat komt. Dit is heel anders dan in Kenia, het land van Hakuna Matata, waar tijd niet zo serieus wordt genomen.
  • De Nederlanders houden van vlees; ik heb al zo’n grote verscheidenheid aan vlees gegeten en er zijn er nog veel meer om te eten…verbazingwekkend!!!
  • Mensen houden van hun huisdieren. Ik heb nog nooit zo veel honden uitgelaten zien worden. Ze zijn er in alle maten en van alle rassen…sommige honden dragen zelfs kleren!!!
  • De Nederlanders weten hoe ze plezier moeten maken als het goed weer is…ze gaan naar het strand, varen op een boot, gaan barbecueën en ondernemen zo veel andere leuke activiteiten.
Ik leer nog elke dag nieuwe dingen over Nederland en ik ben erg blij dat ik deze ervaring mee mag maken. Ik kijk ernaar uit om nog veel meer te leren tijdens mijn verblijf van drie maanden hier en ik zal met veel mooie herinneringen teruggaan naar Kenia!"


terug >>

<< vorige
Visie, missie & doel


Sponsor een kind
  
Vrijwilligers gezocht voor weeshuis in Kenia


Alle rechten voorbehouden © 2010 - 2020 Stichting Kumbatio Nederland